Zending

Wij vinden het als gemeente belangrijk om betrokken te zijn bij goede doelen. Wij steunen dan ook maandelijks een project van Jeugd met een Opdracht in Mexico. Dit wordt gerund door Emanuël en Natasja en héél toevallig komt Natasja oorspronkelijk ook uit Wijk en Aalburg.

Haar verhaal lees je hieronder

Wij zijn Emmanuel en Natasja, met onze 5 kinderen, NabiSafia, Klaas Natanael, Zari, Eden Sarai, en Manoah Rafael
Ik (Natasja) kom uit Nederland en Emmanuel uit Mexico. In 2008 riep God ons beiden (apart van elkaar) om een DTS te doen, de Discipelschap Training School van Jeugd met een Opdracht. Daar ontmoeten we elkaar en trouwden in 2010. Al snel kwamen we erachter dat we geen rust hadden met het “huisje, boompje, beestje” bestaan, en wisten we beiden dat God ons fulltime in Zijn bediening wilde hebben. De vraag was alleen: Wanneer en waar? De deuren gingen open voor ons in 2013 en zijn sindsdien fulltime werkers bij Jeugd met een Opdracht.

Sinds 2015 wonen we in Mazatlan, Mexico en werken we beiden op verschillende gebieden.
Onze hoofdfocus is training, wat betekent dat we scholen begeleiden en les geven. We ontvangen studenten van over de hele wereld, verwelkomen ze in onze DTS, en vervolgens ook in de BSN (Bible school forthe Nations), WISE (worship, intercesion, spiritual warfareandevangelism).
Hier zien we levens van jeugd en jong volwassenen veranderen door de liefde van Jezus. Door een intieme relatie met de Levende God!! De allerliefste Papa, Lieve, Vriendelijke en Eerlijke Koning der Koningen!
Naast het werken in de scholen is de volgende focus buiten, in de meest gevaarlijke wijk van Mazatlan. Ik (Natasja) ga bijna nooit mee, maar Emmanuel heeft 4 bijbelstudies opgestart in de achterbuurt van Mazatlan, waar geen politie binnen durft te komen, kerken te bang zijn om naartoe te gaan, vol met drugdealers en prostituees. Deze missie is uitgegroeid tot de meest besproken en meest gerespecteerde missie.
Nu sinds begin dit jaar er een plan is gemaakt om de ALPHA cursus te geven, is de burgemeester de deuren aan het openen om de mensen uit deze wijk te voorzien van een ziektekosten verzekering en zijn er 2 kerken die nu de wijk ingaan op zondagochtend om de mensen op te halen die hun diensten bij willen wonen.

Er zijn zovele getuigenissen, maar ik denk dat de meest bijzonder het verhaal is van een vrouw rond de 50 jaar, met haar dochter van begin 30, en haar kleindochter in haar jonge tienerjaren, die jaren gediend hebben als de prostituees van de wijk. Soms betaalden de mannen, maar als er geen geld was, kwamen ze toch wel en maakte ze misbruik van hen. Het huis was vies, matrassen op de grond, vol met afval! Mannys hart brak en zorgde voor een groep vrouwen die meeging om het huis schoon te maken, al het vuil eruit, matrassen weg, nieuwe bedden met matrassen erin, het huis van binnen en van buiten geverfd, en wekelijkse persoonlijke gesprekken met de vrouwen. Hun leven is veranderd! Geen drugs meer om de dagen door te komen, geen mannen meer over de vloer, vrij van schaamte en oordeel, allemaal door de liefde van Jezus!
Dit is onze passie: Jezus liefde uitdelen aan degene in nood, door evangelisatie en ook door praktisch werk. En het trainen van jeugd en jong volwassenen, om God te leren kennen zoals Hij werkelijk is, in een apart gezette tijd en dan vol vuur uit te gaan naar de plaats waar ze geroepen zijn. Hetzij in fulltime zending, hetzij in hun eigen dorp en het dienen van de kerk. Het waar maakt niet uit, wat telt is dat iedereen een kans krijgt om een diepe intieme relatie met Jezus te ontwikkelen en Hem bekend te maken waar ze zich ook bevinden.

  • Navarro-Verbeek,

Privada Albatros 8,

PalosPietros

Mazatlan, Sinaloa, Mexico

            CP 82010

            Mailadres is: emmanuel_natasja@hotmail.com

U kunt ons financieel steunen via: Rabobank N.H.P. Navarro Perez Verbeek NL33 RABO 0364912006